Kapitalfondene vinder – igen

Julestemningen fik endnu et nøk opad i dag med formiddagens besked om fuld frifindelse af af ISS, hvilket betød endnu et nederlag til SKAT. Dommen blev afsagt i Østre Landret, hvorefter kapitalfondene bag ISS endnu en gang kunne forlade retssalen som vindere. Det beviser samtidig nok en gang, hvor nyttesløs en heksejagt SKAT har ført mod fondene.

Det eneste retssagerne mod kapitalfondene om SKATs påståede “glemte skattekroner” har ført med sig er ustabilitet. Det er retsmæssigt et problem, at de regler, man som selskab har ageret efter den ene dag, bliver tolket anderledes den næste, uden at det er meldt klart ud. Derfor er det så vigtig en sejr, at kapitalfondene nu har bevis på, at de handlede korrekt. SKAT afprøver med disse sager grænserne for, hvor langt lovgivningen rækker, men det er uheldigt, da det skaber usikkerhed i et finansielt marked, der i forvejen er præget af krisestemning.

Sagerne betyder, at nye investeringer og vækstkapital venter på sidelinjen i stedet for at blive sendt ud og arbejde. Derfor må vi også håbe, at SKAT ikke anker dommen men accepterer, at to instanser nu har afvist deres krav. En ny retssag vil nemlig kun resultatere i endnu mere væksthæmmende ustabilitet.

Læs DVCAs pressemeddelelse om sagen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kapitalfonde, Skat, Vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s