Vækstbøde – ekstraskat på 10 pct.

Med regeringens finanslovsforslag om at begrænse retten til fremførsel af underskud, indføres reelt en ny skat – en vækstbøde til de danske virksomheder. I dagens udgave af dagbladet Børsen er også revisorer ude og advare om, at regeringens tanker vil ramme vækstlaget hårdt.

“Det vil medføre et dræn på likviditeten hos mange virksomheder, der svinger mellem overskud og underskud. Når de endelig får overskud, der skal dække det hul, de har haft, så kommer Skat og gerne vil have en andel af de penge,” siger Thomas Frommelt, partner i revisions- og rådgivervirksomheden Deloitte til Børsen.

Får regeringen sin vilje, skal virksomheder fremover kun kunne fradrage 60 pct. af de skattemæssige underskud over 1 mio. kr. Det vil i virkeligheden betyde, at de resterende 40 pct. skal der betales fuld selskabsskat af – hvilket tragisk nok ender med en ekstra skatteregning på 10 pct.

Dermed er der tale om en vækstbøde til virksomhederne. Regeringen prøver ellers ihærdigt at ramme de multinationale selskaber, men konsekvensen bliver et rødt kort til de vækstvirksomheder, der kæmper for udvikling og vækst.

Vi håber, at de kommer på andre tanker…

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Rammevilkår, Vækst, Venture. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s