Byrder bremser vækst

Regler, regler, regler. De hober sig op. Især for de små og mellemstore virksomheder kan de voksende bunker af reglementer og bureaukratiske byrder være helt uoverskuelige. Danske vækstvirksomheder skal bruge deres tid på at udvikle deres virksomheder og skabe ny vækst og arbejdspladser til Danmark – ikke på snørklede regelsæt.

I DVCA – den danske brancheforening for venture- og kapitalfonde samt business angels mener vi, at det er tid til at indføre 0-bureaukrati for vækstvirksomheder. Administrative byrder koster årligt virksomhederne 23 milliarder, viser helt ny opgørelse fra Erhvervs- og selskabsstyrelsen.

23  mia. kr. byrder

Der er dog de seneste år gjort en del for at regelforenkle Danmark. Fx blev revisionspligten for mindre virksomheder fjernet i 2006, hvilket betød, at 75.000 virksomheder blev fritaget for revisionspligt. Samlet set vurderer Økonomi- og Erhvervsministeriet, at der pt. er sket lettelser af administrative byrder for 20 % siden 2001.

Men der er stadig lang vej at gå. Der er fortsat byrder for 23 mia. kr. i Danmark, hvilket er et svimlende højt tal. DVCA mener derfor, at Danmark fremover skal sætte spotlight specifikt på de små virksomheder – start-ups – i regelforenklingsarbejdet. Uden at jagten på alle de sidste 24 mia. går tabt.

Færre regler – flere arbejdspladser

I en tid, hvor ledighedstallene stiger, er det er specielt vigtigt at fokusere på de små vækstvirksomheder. Undersøgelser afslører nemlig, at det er her de fleste nye arbejdspladser skabes. Modsat de store virksomheder, hvor arbejdspladser nedlægges.

Vi skal derfor sige farvel til regeltyranniet! Dermed får virksomhederne mere tid til ledelse og udvikling af virksomhederne. Tidligere har eksempelvis Sverige haft succes med lignende indsatser, så vi ved af erfaring, at en forenkling virker.

Derfor er 0-bureaukrati også et af hovedbudskabernes i DVCAs Business angel-udvalgs vækstkatalog, der blev udsendt for nyligt med titlen ”Skab vækst i virkeligheden”. Det indeholder ti bud på, hvordan vi gennem bedre rammevilkår i Danmark får skabt et bedre investeringsmiljø i Danmark. 

Læs vækstkataloget “Skab vækst i virkeligheden”

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Business angels, Rammevilkår, Vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s