Romney og kapitalfondsmyterne

Republikaneren Mitt Romneys præsidentdrømme har for alvor sat gang i kritikken af kapitalfonde i USA. I håbet om at stikke til Romneys troværdighed, har andre kandidater fremsat løgne og myter om kapitalfondes virke. Rygter som blandt andet har lydt, at kapitalfonde fyrer folk for et godt ord og bare stikker af med profitten.

En artikel i The Economist var også med til at puste til disse fordomme:
http://www.economist.com/node/21543550. Men i Danmark er det ikke svært at fremlægge fakta og beviser for, at påstandene om kapitalfondene nok virker som stikpiller i en amerikansk præsidentkampagne – men på ingen måde holder vand i virkeligheden.

Fakta:
Kapitalfonde fyrer ikke folk. De skaber nye job.
DVCA kunne i januar præsentere en ny undersøgelse, der som den tredje undersøgelse i træk, beviste kapitalfondsejede virksomheders evne til at skabe nye arbejdspladser. I 2011 viste tal fra Copenhagen Business School (CBS), at de kapitalfondsejede virksomheder hyrede flere folk fra 2006- 2009 end sammenlignelige virksomheder, der ikke havde en kapitalfond i ejerkredsen. En undersøgelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet fra 2006 viste også, at selskaber ejet af kapitalfonde i gennemsnit har haft større vækst i antallet af ansatte efter overtagelsen end før.

Kapitalfonde lukker ikke virksomheder. De skaber vækst.
Münchens Tekniske Universitet og Capital Dynamics undersøgelse fra 2011 af danske data viste, at kapitalfondsejede selskaber er bedre til at skabe operationel vækst end tilsvarende børsnoterende selskaber. Hele 6 pct., når der korrigeres for alle andre faktorer.

Kapitalfonde løber ikke bare med profitten. De er aktive ejere, der tilbageholder udbytter i krisetider.
En CBS-undersøgelse af kriseårene fra 2006-2009 viste, at kapitalfonde har været mere tilbageholdende med at udbetale udbytte til investorerne i de senere år end sammenlignelige virksomheder. Derudover har kapitalfondene tilført virksomhederne mere kapital end andre virksomheder – en af fordelene ved kapitalfondsmodellen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aktivt ejerskab, Kapitalfonde, Politik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s