Kapitalfondene har professionaliseret dansk bestyrelsesarbejde

Kapitalfondenes aktive ejerskab har smittet af på dansk erhvervsliv. I en sådan grad, at kapitalfondenes aktive metoder nu er blevet fast praksis i dansk erhvervslivs bestyrelsesarbejde . På det seneste har vi set en række eksempler på en fyreseddel og et farvel til en bestyrelsesformand – uden, at virksomhedens direktør får sparket. Det afslører, at en bestyrelsesformandspost ikke længere er hellig. Formændene spiller i dag en aktiv rolle i strategiarbejdet – et arbejde, der kræver de rette kompetencer. Ellers smider investorerne formanden på porten.

“Med kapitalfondene som ny, parmanent og ator aktør på det danske aktiemarked smitter deres tilgang til at udøve aktivt ejerskab af på mere porteføljeorienterede investorer,” forklarer Henrik Ekman, der er aktiechef i Maj Invest til Berlingkse Business magasin.

Kapitalfondenes imponerende evner til at drive, forstærke og fremtidssikre virksomheder gennem aktivt ejerskab bliver nu anerkendt andre steder i dansk erhvervsliv. Fondenes corporate governance er at have fuld kontrol med virksomheden ved, at man som ejer spiller en meget aktiv rolle. En tæt dialog med topchefen, flere bestyrelsesmøder og en stram strategisk styring er blandt de aktive ejer-redskaber.

Kapitalfondene har i mange år arbejdet sådan. Et arbejde, der har medført mange positive resultater, stærke virksomheder og stor vækst. Det er derfor kun positivt, at dansk erhvervsliv er i gang med at adoptere den aktive ejerskabsmodel.

Læs Berlingske Business magasin artikel “Pres for professionelle bestyrelse”.
Business.dk

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aktivt ejerskab, Kapitalfonde, Vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s