Regeringsforslag sender vækstvirksomheder på flugt

Regeringens planer om at begrænse muligheden for fremførsel af underskud rammer de danske vækstvirksomheder som et brag og sender mange ud af landet. Et farvel til vækstvirksomheder og arbejdspladser bliver de benhårde konsekvenser af regeringens forslag, der vil betyde formindskede mulighed for fremførsel af underskud. Det viser en spritny undersøgelse foretaget blandt venturefondene i den danske venture- og kapitalfondsforening, DVCA.

Den afslører, at samtlige danske venturefonde i undersøgelsen mener, at regeringens forslag vil påvirke virksomheder til at flytte til udlandet. Samtidig mener tre ud af fire venturefonde, at Danmark vil tabe arbejdspladser i fremtiden, hvis forslaget gennemføres.

Dermed viser DVCAs undersøgelse med al tydelig, hvor enormt skadelig dette forslag bliver for dansk vækst. Derfor må og skal vi opfordre politikerne til handling nu! Skatteministeren indrømmer i dagens Børsen, at forslaget kan få konsekvenser for investeringsniveauet. Men det vil ikke kun få konsekvenser – går forslaget igennem vil det få katastrofale konsekvenser for vækstlaget i Danmark!

Regeringens forslag er et opgør med den hidtidige regel om, at skattemæssige underskud fra tidligere år kan fradrages 100 pct., når en virksomhed begynder at give overskud. Får regeringen sin vilje, skal virksomheder fremover kun kunne fradrage 60 pct. af de skattemæssige underskud over 1 mio. kr. Det vil i virkeligheden betyde, at de resterende 40 pct. skal der betales fuld selskabsskat af – hvilket sender en ekstra skatteregning på 10 pct. til de danske vækstvirksomheder. En reel vækstbøde! En ekstra skat, som venturebranchen mener, vil få mange virksomheder til smække kufferten i og forlade landet.

Læs mere i Berlingske Business

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i InvesteringsDanmark, Vækst, Venture. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s