Jeg anbefaler: Afslut kredittørken

Mikael Bak, som er adm. direktør i Executive Capital, har et debatindlæg i Børsen den 9. maj, hvor han skubber til debatten om mulighed for at investere egne pensionsmidler – og ikke mindst til iværksætterskattens utrolig skadelige effekter. Jeg anbefaler, at I læser debatindlægget:

Af Mikael Bak, adm. direktør i Executive Capital

En kredittørke har ramt dansk erhvervsliv. Lånekrisen koster både arbejdspladser og tabte vækstmuligheder. Eksperterne er enige om, at bankpakker og andre politiske hjælpemidler ikke når frem til de tørkeramte områder i erhvervslivet, nemlig de mindre danske virksomheder.

Derfor er tiden inde til nytænkning. Politikerne på Christiansborg bør tænke langsigtet. Det er nødvendigt, at vi får de enorme private opsparinger i banker og pensionskasser frigjort til de danske virksomheder.

Dette kan ske ved at gøre det mere attraktivt for erfarne erhvervsfolk at investere egne midler direkte i etablerede virksomheder. Flere private investeringer kan bl.a. sikres gennem liberalisering af reglerne for investering af pensionsopsparing i unoterede aktier. De nuværende regler er for indviklede, og stiller bl.a. krav om, at pensionsmidler først skal flyttes væk fra et pensionsselskab over til en bankopsparing.

Læs hele indlægget her

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Iværksætterskat, Politik, Rammevilkår. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s