DVCA storjubler over endeligt farvel til iværksætterskatten

Det er med stor glæde, at DVCA modtager nyheden om, at iværksætterskatten nu fjernes med skattereformen. Som navngiver til iværksætterskatten og hovedkritikker af den skadelige skat, er vi begejstret for, at det nu står sort på hvidt, at iværksætterskatten skal fjernes. Derfor jubler den danske venture- og kapitalfondsforening, DVCA.

”Vi har fra start kritiseret iværksætterskatten massivt. Nu er den på forhandlingsbordet, og der er ingen tvivl om, at Danmark vinder mere vækst med en afskaffelse,” siger Ole Steen Andersen, der er formand for DVCA, og fortsætter:

”Danske iværksættere har allerede sagt nej til vækst-investeringer på grund af iværksætterskattens ødelæggende effekter. Det er derfor en sejr for VækstDanmark, at der nu kommer bedre rammevilkår for risikovillig kapital og investeringer i fremtidens vækstvirksomheder.”

I regeringens udspil til en skattereform står der, at et farvel til iværksætterskatten er en regelændring, der vil medføre, at avancer fra selskabers unoterede porteføljeaktier er skattefri uanset ejertiden. Det vil ifølge reformudspillet koste op mod 460 mio. kr. over otte år.

Undersøgelser fra DVCA har vist, at iværksætterskatten betyder, at Danmark mister iværksætterinvesteringer alene fra Business Angels for mindst 4,4 mia. kr. over en syvårig periode.

Læs hele DVCAs pressemeddelelse her

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Iværksætterskat, Politik, Rammevilkår, Vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s