Innovationsmiljøerne fordobler milliontilsagn

Millionerne ruller ind hos innovationsmiljøerne. Næsten 900 mio. kr. fra private investorer blev rejst i 2011, hvilket er omkring det dobbelte af niveauet de seneste tre år. Det går altså rigtigt godt for innovationsmiljøerne, der skaber nye vækstvirksomheder til Danmark – alligevel vil politikerne skære i miljøernes støtte. Uforståeligt.

Læs her FOINs seneste pressemeddelelse:

Der er millioner på vej til unge innovative virksomheder. I 2011 lykkedes det de danske innovationsmiljøer at tiltrække omkring 900 mio. kr. fra private investorer, hvilket svarer til tæt på fordobling i forhold til tilsagnene de seneste tre år. Det viser spritnye tal fra Styrelsen for Forskning og Innovation.

”Det er fantastisk godt nyt for dansk vækstlag og beviser, at innovationsmiljøernes hårde arbejde for at udvikle og skabe danske vækstvirksomheder nu belønnes af de private investorer,” siger Lars Stigel, der er direktør i Østjysk Innovation og formand for FOIN, foreningen for forskerparker og innovationsmiljøer i Danmark.

Lovende forretningsideer

Der findes i dag seks innovationsmiljøer fordelt rundt i landet, så de er tæt på iværksætterne. Innovationsmiljøerne investerer selv og på vegne af staten i forretningsideer fra innovative iværksættere, der har potentiale til at skabe nye vækstvirksomheder. Hele 65 nye innovative virksomheder så dagens lys i 2011 takket være risikovillig kapital fra innovationsmiljøerne.

”De nye tal viser, at vi investerer i forretningsideer, som også private investorer finder lovende. Faktisk har innovationsmiljøerne fra 2007 til 2011 tiltrukket 3,5 mia. kr., hvilket betyder, at der indhentes knap seks kroner fra private investorer for hver krone, staten bidrager med,” fortæller Lars Stigel.

Tiltrækker udenlandske investorer

De lovende investeringstendenser ses ikke kun på dansk jord, også udenlandske investorer ser nu en idé i at investere i innovationsmiljøer. Dermed var 2011 et rekordår, hvor hele 368,2 mio. kr. af den tiltrukne kapital kom fra udenlandsk venture.

”Der er mange, der tror på innovationsmiljøernes investeringsstrategi, og derfor må vi også råbe politikerne op, så vi fortsat kan skabe vækst og nye innovative virksomheder i Danmark,” siger Lars Stigel og henviser til politiske planer om at nedsætte statens bevilling til innovationsmiljøerne fra næste år.

Halvering af danske vækstinvesteringer

Faktisk står de danske innovationsmiljøer til at miste næsten halvdelen af deres bevilling fra 1. januar 2013. I de økonomiske kriseår 2010, 2011 og 2012 fik innovationsmiljøerne bevilliget 215 mio. kr. årligt af staten, men fra 2013 er der kun afsat 120 mio.

”Dansk vækstlag går ind i en mørk periode, hvor de danske videniværksættere svækkes. Samtidig er der også udsigt til, at innovationsmiljøerne fra 2013 kun får lov til at investere 1,5 mio. kr. i en virksomhed modsat i dag, hvor innovationsmiljøerne kan investere helt op til 3,6 mio. kr. Det betyder, at iværksætterne langt tidligere selv skal på en svær kapitaljagt, der vil knække mange,” siger FOIN-formanden, der ikke er i tvivl om, at det i sidste ende vil betyde færre vækstvirksomheder i Danmark.

Innovationsmiljøernes investerer årligt i ca. 60 nye virksomheder og p.t. er der ca. 330 virksomheder under miljøerne, der ud over penge stiller deres forretningsmæssige kompetencer og netværk til rådighed.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Vækst, Venture. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s