Kapitalfonde bidrager med 1 mia. kr. ekstra i skatteindtægter til staten

En milliard kroner i kassen. Nye beregninger viser, at kapitalfondes aktive ejerskab i gennemsnit bidrager med 1 mia. kr. årligt i ekstra skatteprovenu. Det afslører DVCAs nye årsskrift, der også viser, at kapitalfonde igen i 2011 skabte flotte resultater – fortsat bedre end sammenlignelige børsnoterede selskaber.

Der bliver med DVCA – den danske kapitalfondsforenings nye årsskrift for 2011/2012 gjort op med myter og misforståelser om kapitalfondes skattebetalinger. Nye beregninger viser, at der hvert år sendes en milliard i ekstra skatteprovenu til staten som følge af kapitalfondenes aktive ejerskab.

”Det er vigtigt for kapitalfondene og deres virksomheder at vise, hvor meget de faktisk bidrager til den danske statskasse. Derfor er vi stolte af at kunne fremvise tal, der bekræfter, at det aktive ejerskab er en kæmpe gevinst for Danmark,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA.

I alt betalte de kapitalfondsejede selskaber 11,4 mia. kr. i skat i 2011, når både selskabsskat, A-skat fra ansatte, moms, energiafgifter samt andre afgifter samles. Kapitalfondenes stærke aktive ejerskabsmodel bidrager dermed i gennemsnit med 1. mia. kr. i ekstra skatteprovenu årligt set over en treårig periode. DVCA årsskriftets tal, der er udregnet af revionsselskabet Deloitte, dokumenterer ligeledes, at kapitalfondene i 2011 havde en skatteprocent på 37,7 pct., hvilket er klart over selskabsskatteprocenten på 25.

Stort skattefokus

”Med den seneste tids politiske reformspil og offentlighedens enorme fokus på skatteområdet er det uden tvivl tilfredsstillende, at vi med årets rapport igen kan sætte streg under, at kapitalfondene og deres virksomheder betaler et stort bidrag til samfundshusholdningen,” siger Ole Steen Andersen, formand i DVCA.

Kapitalfonde og deres selskaber ligger generelt i den høje ende, når det gælder skattebetaling. Det skyldes tiltag i den danske skattelovgivning, der blandt andet har strammet rentefradragsretten.

”De kapitalfondsejede virksomheder betaler en høj skatteprocent set i forhold til, hvor mange ansatte de har. Det beviser, at virksomhederne har en forholdsvis høj indtjening, men samtidig at de betaler en høj skat på grund af de skattemæssige indgreb, der har været rettet mod dem,” siger Jannick Nytoft.

Et mellemår for kapitalfondene

Det er fjerde år i træk, at DVCA fremlægger årsskrift om god selskabsledelse i kapitalfonde, men første gang, at kapitalfondsforeningen har regnet på, hvor meget det aktive ejerskab reelt betyder for den danske statskasse.

Udover skattetal indeholder DVCAs årsskrift resultater fra kapitalfondene og deres virksomheder, der viser, at 2011 var et ”mellemår” for branchen. Fondene skabte resultater, der fortsat giver dem en placering bedre end sammenlignelige børsnoterede selskaber.

”Den økonomiske krise præger erhvervslivets aktivitetsniveau generelt, og har betydet mindre organisk vækst hos kapitalfondene, der dog stadig ligger over børsnoterede midcap selskaber,” siger Jannick Nytoft.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Iværksætterskat, Kapitalfonde, Politik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s