DVCAs adm. direktør runder de 40 år

Branchedirektør med politik i årene – og iværksætterskattens banemand

Jannick Nytofts hjerne og hjerte har altid banket for politik og samfundsforhold. I dag er han adm. direktør for brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, DVCA.

Vækst, virksomheder, venture. Og viceborgmester og Venstre. Der kan nævnes mange v-ord, når DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforenings adm. direktør skal beskrives. Siden Jannick Nytoft som 6 årig blev revet op ved sine jyske rødder i Brande og plantet i forstadskøbenhavn, har han hans helt store passion været politik. Derfor var den lille dreng også allerede dengang overbevist om, at interessen for samfundsforhold skulle blive hans levevej en dag. På den ene eller anden måde.

Der gik heller ikke mange år før, at en ung Jannick Nytoft kunne kalde sig cand. scient pol. fra Københavns Universitet, men endnu før kandidatgraden var i hus, var den politiske karriere i Albertslund kommune for partiet Venstre for længst skudt i gang og før da VU. Jannick Nytoft var således først byrådsmedlem og siden viceborgmester i kommunen fra 1997 til 2006. Sidenhen gik turen privat til Østerbro og nu Skovshoved.

Og sideløbende kom ansættelser i Dansk Industri og TDC. Han var samtidig med til at starte Strukturmagasinet i 2004, der vagte endnu en interesse hos Jannick Nytoft  – denne gang for journalistikken. Derfor faldt det ham også helt naturligt at søge ind på Syddansk Universitets overbygningsuddannelse i journalistik, der både skulle gøre Jannick Nytoft til en bedre kommunikatør – og ikke mindst også være med til at sætte vinkler i hans karriere.

Med journalistikken i bagagen havde Jannick Nytoft nu to ben at stå på, der siden har ført til stillinger både som politisk chef i PenSam, og i DI som kommunikationschef i Plastindustrien. Som 36-årig tog Jannick Nytoft imod udfordringen i DVCA – den danske brancheforening for venture- og kapitalfonden, hvor han i dag fortsat er adm. direktør.

Her er hverdagen fyldt med både politiske og journalistiske udfordringer, i kampen for at få foreningens budskaber til at trænge igennem til både Christiansborg og medierne. Her møder Jannick Nytoft ofte en mur af fordomme eller uvidenhed om kapitalfonde, ligesom han hver dag sætter ord på, hvor vigtigt det er, at der skabes ny vækst i landet gennem investeringer i venture- og vækstvirksomheder.

Senest har Jannick Nytoft begejstret løftet armene i vejret, da den nyligt færdigforhandlede skatteaftale smed den såkaldte iværksætterskat på porten. Det var Jannick Nytoft, der i sin tid døbte porteføljeaktiebeskatningen for ”iværksætterskatten”, og en afskaffelse var derfor en stor sejr for branchedirektøren og DVCA. Privat lever han sammen med Anita Damsgaard samt Frederik og sidste skud på stammen er Jonathan.

Navneindlægget har været bragt i både Berlingske, Børsen, Politiken og Jyllands-Posten. Se mere her

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Politik, Venture. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s