Kapitalfonde klar til kæmpeinvesteringer

Danske kapitalfonde står klar med næsten ti milliarder kroner, der skal investeres i dansk erhvervsliv. De danske fonde har både penge parat – og formentlig flere end nogensinde tidligere til at investere i danske virksomheder. Op mod ti milliarder kroner er klar til at blive skudt ind i danske virksomheder med udviklings muligheder, fortæller fondenes branche organisation, DVCA til Berlingske i dag:

“Der ligger i hvert fald 9,5 milliarder kroner i “tørt krudt” i de danske kapitalfonde , forstået som penge der kan investeres,” fortæller Jannick Nytoft, som er administrerende direktør for DVCA.

Fondene vil typisk optage lån for mindst samme beløb, og de vil ofte ikke købe hele selskabet. Dermed nærmer den samlede investeringsramme sig 20 milliarder kroner.

“Det er et stort tal i dansk sammenhæng, og formentlig vil størsteparten af pengene bliver investeret i Danmark. Dertil kommer de investeringer, som vil blive foretaget af udenlandske fonde i Danmark.

De store svenske fonde har typisk mandat til at købe store virksomheder, mens den typiske danske fond investerer i mindre og mellemstore virksomheder. Pengene skal bruges over en årrække og ikke bare på én gang, men det er mange penge, som ligger der nu.

Dertil kommer de penge, som udenlandske, gerne svenske, fonde vil investere. I dag er der udenlandske fonde bag 63 procent af de kapitalfondsinvesteringer , som er foretaget i Danmark, oplyser DVCA.

Dermed kan der ligge op mod 20 milliarder kroner i investeringskapital og vente på danske virksomhedsejere. At pengene ikke allerede er blevet investeret, skyldes ikke så meget skattestramninger over for kapitalfonde som det faktum, at priserne på virksomheder har været lige lovlig høje, set med kapitalfondenes øjne.

“Mange sælgere af virksomheder har stadig en forventning om, at det er tidligere tiders høje priser for virksomheder, der gør sig gældende, og det er det ikke, for risiciene er blevet større. Virksomhedens overskud kan være det samme som før krisen, men hvis risikoen er blevet større, skal prisen være mindre,” siger Jannick Nytoft.

“Der er ingen tvivl om, at der er mange attraktive virksomheder til salg, men hvis der er for langt mellem køber og sælger, blive virksomheden ikke solgt; det er ligesom på boligmarkedet.”

Læs hele artiklen i dagens Berlingske Business

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i InvesteringsDanmark, Kapitalfonde, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s