Berlingske: Europæisk investeringskæmpe lun på danske virksomheder

Ifølge Berlingske kan kapitalhungrende danske vækstvirksomheder muligvis se frem til flere venturekroner fra EU. Lederen af ventureafdelingen i Den Europæiske Investeringsfond (EIF), Matthias Ummenhofer, fortæller, at han er interesseret i at øge investeringerne i Danmark.

“Danske vækstvirksomheder er bestemt interessante at investere i. Men det afgørende er, at vi har de rette lokale samarbejdspartnere. Vi har allerede en god lokal partner i Vækstfonden, og det er vigtigt med et formaliseret lokalt samarbejde, hver gang vi sætter penge i en fond,” siger Matthias Ummenhofer til Berlingske.

En vigtig samarbejdspartner kunne være de danske busniess angels. Her siger business angel, Jesper Jarlbæk, der også er BA-formand for DVCA, at han er meget glad for interessen fra EIF.

“Vi har ifølge Nationalbanken et investeringsunderskud med udlandet på 400 mia. kr. De manglende udenlandske investeringer er et problem for alle lag af unoterede virksomheder. Samtidig er bankerne ekstremt tilbageholdne med at låne ud til unoterede virksomheder, og det gør det endnu vigtigere at tiltrække venturekapital til udlandet,” siger Jesper Jarlbæk til Berlingske.

Læs hele artiklen i dagens Berlingske Business

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Business angels, Politik, Vækst, Venture. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s