Kapitalfonde kan redde pensionen

I dagens Berlingske har jeg et indlæg om, hvorfor kapitalfonde er vigtige for fremtidens pensionsopsparer:

Det kan ikke understreges tydeligt nok, at det politiske landskab ikke kun i Danmark, men også internationalt, er nødt til at se kapitalfonde som en medspiller og ikke en modstander.

Pensionsselskaber skal se kapital­fondenes vej, hvis de skal kunne score afkast, der kan følge med den demografiske udvikling, der lover flere pensionister forude.
Sidste mandag bragte Berlingske Business en historie om, hvad de beskrev som en overraskende melding: At verdens største kapitalforvalter, BlackRock, ser den demografiske udvikling, der betyder en større andel ældre og et lavere antal i den arbejdende alder, som den største vækstudfordring af dem alle.

BlackRock har spejdet langsigtet i fremtids­prognoserne, der lover lav vækst og lave renteniveauer forude. Og med en større bunke ældre stiger udgifter til pensions­udbetalinger ligeså. Dermed vil vi ikke kun i Danmark – men også i udlandet – opleve, at pensionskasserne for alvor får svært ved at inddrive nok penge gennem afkast på deres investeringer til at imødekomme det stadig stigende antal pensionister.

Læs hele indlægget her

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kapitalfonde, Politik, Rammevilkår. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s