Økonomisk Ugebrev: Effektiv selskabsskat på over 100 procent

Økonomisk Ugebrev har i denne uge sat fokus på, hvordan en gruppe af erhvervsvirksomheder må leve med at betale langt over det dobbelte i selskabsskatteprocent. Det til trods for, at regeringen nu ser ud til at sænke selskabsskatten. Der er tale om den særlige rentefradragsbegrænsningsregel, der blev indført af Folketinget tilbage i 2007, der skulle forhindre især kapitalfonde i at udvande den danske skattebetaling via særlige finansieringsmetoder. Konsekvensen af reglerne og de efterfølgende stramninger er dog desværee, at en større gruppe selskaber bliver brandbeskattet i et omfang langt udover, hvad der sikkert har været intentionen.

Jeg udtaler til Ugebrevet:
“Vi mener, at reglerne indebærer et grundlæggende brud på princippet om, at alle investorer i virksomheder har ” level playing field”. Således har loven betydet, at danske investorer ( industrivirksomheder, velhavende enkeltpersoner, kapitalfonde og pensionskasser mv.) er blevet taberne som følge af en lavere dansk konkurrencedygtighed”.

Reglerne giver konkurrenceforvridning, fordi udenlandske investorer kan placere gælden i et land, hvor der er større fradragsret end i Danmark.

“De kan betale mere for de gode danske virksomheder end danske investorer, som skal leve med begrænset fradragsret vedrørende finansieringsudgifter. Igen et eksempel på, at Danmarks status som et fornuftigt land at investere i er truet.”

Det er netop videnstunge virksomheder som bliver hårdere ramt end virksomheder, der invester i maskiner og bygninger. Og den helt store synder i lovforslaget er grænsen for, hvornår lovens begrænsninger af rentefradraget får betydning. Denne grænse lå i 2011 på 21,3 mio. kr. DVCA mener, at grænsen bør hæves betydeligt, hvis man ikke vil fjerne begrænsningen helt. Det er de store virksomheder, der er mest internationaliseret og kæmper hårdest på udenlandske markeder om at tjene eksportkroner hjem til Danmark, som rammes hårdest af denne regel.

Læs meget mere i Økonomisk Ugebrev

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kapitalfonde, Konkurrenceevne, Politik, Rammevilkår. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s