Debatindlæg i JP: Danmark mangler løsninger

Debatindlæg af Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv, Ole Steen Andersen, formand for DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening og Jannick Nytoft, adm. direktør, DVCA

Højere produktivitet vil skabe flere forretningsmuligheder, men hvis ikke de tilbydes ordentlige rammevilkår og et stabilt skattesystem, forsvinder både virksomhederne og arbejdspladserne ud af Danmark.

Danmark har brug for en investeringsklimakommission. Vi har brug for at se på, hvordan vi skaber et bedre investeringsmiljø med de mest konkurrencedygtige og vækstfremmende rammevilkår for investeringer i dansk erhvervsliv.Vi mangler løsninger på enorme udfordringer.

Det er kendt fakta, at Danmark investerer langt mere i udlandet, end vi tiltrækker. Over en 10-årig periode har vi opbygget en negativ balance på hele 430 mia. kr. Samtidig er erhvervsinvesteringerne svækket markant. Det viser med al tydelighed, at der reelt ikke er nok investorer – både danske som udenlandske – der finder Danmark interessant nok til at lave forretning her.Her handler det ikke kun om store private spillere, men også både offentlige og halvoffentlige investorer holder sig ude af det danske “game”. Det er derfor mere nødvendigt end nogensinde, at vi sætter os det mål at finde frem til de langsigtede investerings- og vækstløsninger, som vil udvikle dansk erhvervsliv. Det er målsætningen med ny investeringsklimakommission.

Læs hele debatindlægget her

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Politik, Rammevilkår, Skat, Vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s