Børsen: Politisk drilleri bremser vækst

Debatindlæg af Lars Stigel, formand, FOIN – forskerparker og Innovationsmiljøer i Danmark og Jannick Nytoft, adm. direktør, DVCA – den danske venture- og kapitalsfondsforening

Danske iværksættere og vækstvirksomheder tages som gidsler i diskussionen om et nyt EU-patent. Til trods for at den danske erhvervs- og vækstministers underskrev et fælles EU-patent tilbage i februar, er det endnu ikke afgjort, om Danmark kommer med på vognen.

Selvom Folketinget tre gange tidligere har stemt om suverænitetsafgivelse, der omhandlede patenter, uden at det har udløst folkeafstemninger, stiller Dansk Folkeparti og Enhedslisten nu stolen for døren – uden at tage hensyn til de danske iværksættere og små start-up-virksomheder.

Det er, hvad der må kategoriseres som politiske drillerier frem for reel vækstpolitik, når de tre partier kræver en folkeafstemning om det nye EU-patent.For dansk erhvervsliv er der alt at tabe, hvis en sådan folkeafstemning skulle ende med et “nej”.

Som repræsentant for både vækstvirksomheder og deres investorer vil vi på det kraftigste advare mod at gøre et nyt EU-patent til et politisk magtspil. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at Danmark i denne sag i fremtiden står med de rette kort på hånden. Danske vækstvirksomheder vil kunne spare over 200.000 kr. på et fælleseuropæisk patent. Derudover føres der årligt kun mellem 45-50 patentsager ved en domstol, hvorfor vi må bede modstanderne om at se på proportionerne i denne sag.
For stoler vi ikke på retssikkerheden i andre lande? Det gør vi, og det er vi simpelthen også nødt til. For de danske virksomheder skal kunne begå sig på den globale scene, hvis vi skal skabe vækst og nye job her i landet. Derfor er det også tvingende nødvendigt, at vi sikrer, at Danmark er del af denne patentlov. Det kommer uden tvivl til at koste både arbejdspladser og masser af penge for de små virksomheder, hvis Danmark holder sig uden for. Og med en folkeafstemning kan det scenarie desværre blive til virkelighed.

Vi opfordrer politikerne til at pakke deres politiske drillerier væk og i stedet bakke op en vækstpolitik, der sikrer sunde danske vækstvirksomheder. En fælles patentlov i Europa er et skridt i den rigtige vækstretning. Hvis Danmark står udenfor, ender vi med at tabe både vækst og arbejdspladser.

Læs debatindlægget her

 

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Politik, Rammevilkår, Vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s