Debat: Kørt af lovsporet

DVCA’s formand Ole Steen Andersen og jeg selv har i dag et debatindlæg i dagbladet Børsen, som handler om kapitalfondene og andre investorers skattebetaling – og det barske tone Skatteministeren har ført over for fondene. Læs her:

Kørt af lovsporet
Debatindlæg af Ole Steen Andersen, formand DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening, og Jannick Nytoft, adm. direktør, DVCA

Debatten om store selskabers skattebetalinger er endnu en gang blevet hed. Senest har debatten udløst anklager mod kapitalfonde med stærke ord som “skattesnyd” fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF). En kritisk kommentar, som vi ikke kan lade stå uimodsagt. Kapitalfondene betaler den skat i Danmark, som loven foreskriver.

Som de fleste ved, er det svært at diskutere skat, uden at det bliver teknisk og ofte besværligt. Men det er vigtigt – især fra politisk hold – at adskille fakta fra følelser, da det er gældende lov, der er virkeligheden.

Som investor er der ingen tvivl om, at man skal betale skat. Men man holder sig altid for øje at undgå dobbeltbeskatning. Når man som risikovillig investor investerer kapital i at udvikle virksomheder, er det naturligt, at man ikke ønsker at betale skat to gange af det eventuelle overskud, en investering kan føre med sig. Tvisten med Skat går ofte på fortolkningen af ordet “beneficial owner”. Loven blev ændret tilbage i 2003, men alligevel har Skatteministeriet holdt fast i den gamle måde at anskue tingene på. Men uanset fortolkning, kan kravet om kildeskat ikke gøres gældende over for de danske selskaber i de sager, Skat har trukket frem.

For både når det gælder udbytteskat og renteskat gælder det, at hvis skatten blot skal lempes efter én af de to retsforskrifter – dobbeltbeskatningsoverenskomsten eller det relevante direktiv – ja så bortfalder den danske beskatning helt. Dermed kan man fra skattemyndighedernes side ikke gøre krav på – eller kalde det “skattesnyd” – når udbytter udbetales til kapitalfondenes investorer.

Læs hele indlægget her

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Kapitalfonde, Rammevilkår, Skat. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s