Fonde har trodset den økonomiske logik

Jyllands-Posten sætter i dag fokus på kapitalfondenes arbejde i Danmark. Artiklen peger på, hvordan kapitalfondenes virksomheder har klaret sig markant bedre gennem krisen end andre sammenlignelige selskaber.

Bjørn Lund-Nielsen, der er konsulent i Boston Consulting Group fortæller, at tørre regnskabstal bekræfter, at mellemstore danskbaserede kapitalfondsejede virksomheder har klaret sig mærkbart bedre igennem krisen end andre ejerformer. Han er også forfatter til et studie om emnet – hans kandidatafhandling på CBD i 2010.

“Jeg fulgte resultaterne fra 34 mindre og mellemstore danske virksomheder, der alle har været ejet af kapitalfonde gennem hele lavkonjunkturen fra finanskrisens start og frem til 2010. Tallene viser, at de har klaret sig betydeligt bedre, målt på rentabilitet, end sammenlignelige selskaber. Det gælder både i forhold til en pulje på 46 specielt udvalgte sammenlignelige selskaber som ved at måle dem op mod et benchmark bestående af industrigennemsnit,” siger Bjørn Lund-Nielsen til Jyllands-Posten.

Læs hele artiklen i dagens Erhverv og Økonomi i Jyllands-Posten.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aktivt ejerskab, Kapitalfonde, Vækst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s