Kapitalfonde pynter på pensionsopsparingen

Jeg har et debatindlæg i dagens udgave af Jyllands-Posten:

Det er din og min pensionsopsparing, det handler om. Jyllands-Posten har for nylig bragt en række artikler om pensionskassernes investeringer i kapitalfonde, hvor især omkostningsniveauet er blevet kritiseret.

Et regnestykke, som primært kun præsenteres i sin formel, men uden at der sættes to tykke streger under resultatet. For er det ikke i sidste ende beløbet på danskernes pensionskontoer altså den sum penge, der står til udbetaling, når vi skal nyde vores otium – der er det vigtigste? Jo, og det er netop kapitalfondenes høje afkast, der er grunden til, at pensionsselskaberne fortsat investerer i fondene.

Egentlig er ordet kapitalfond et lidt utiltalende ord. Fondenes arbejde er til gengæld meget tiltalende. For kapitalfonde er i virkeligheden aktive investorer, som kun tjener penge, når deres kunder får et afkast. Den vigtigste kunde hos de danske fonde er almindelige pensionskunder, som igennem deres pensionskasse investerer i kapitalfonde. Det er altså først, når danskernes pensionsopsparinger har fået en stor bid af kagen, at krummerne fordeles til fondene.

Læs hele indlægget her

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kapitalfonde, Politik, Rammevilkår. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s